تاریخ: ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۵
2

حجم نقدینگی موجود با حجم اقتصاد همخوانی ندارد

پرنوسان و غیر قابل پیش بینی بود و در دوره رکود قرار داشتیم. روند نرخ رشد اقتصادی سالانه دهه ۹۰ بسیار پرنوسان بود. با وجود بهبود کوتاه مدت و موقت که در سال های ۹۵ و ۹۶ در رشد اقتصادی رخ داد اما بلافاصله به سمت یک اقتصاد شکننده، به نرخ رشد اقتصادی بسیار پایین […]



پرنوسان و غیر قابل پیش بینی بود و در دوره رکود قرار داشتیم. روند نرخ رشد اقتصادی سالانه دهه ۹۰ بسیار پرنوسان بود. با وجود بهبود کوتاه مدت و موقت که در سال های ۹۵ و ۹۶ در رشد اقتصادی رخ داد اما بلافاصله به سمت یک اقتصاد شکننده، به نرخ رشد اقتصادی بسیار پایین رفت. وزیر اقتصاد ادامه داد: عملکرد سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ حکایت از این دارد که اقتصاد ایران از آن نوسان ها به رشد اقتصادی پایدار در حوالی …

. وی اضافه کرد: مشکلات داریم و دشمنان ما هم آن را بیشتر می کنند، اما مشکل اصلی نوع مدیریت ما است، زیبنده نیست که با تورم شدید در طول بیش از یک دهه عزیزان ما که حقوق و درآمد ثابت دارند، قدرت خریدشان به شدت کاهش پیدا کند. ما باید به این موضوع در کشور پایان بدهیم. وی ابراز داشت: رشد اقتصاد در دهه ۹۰ کمتر از یک درصد و نقدینگی ۲۶ برابری داشتیم و سفره ها کوچک شد. قالیباف بیان کرد: مجلس …

اجرای این برنامه شده است. رئیس مجلس تاکید کرد: ما زمان و حق آزمون و خطا نداریم. اگر توفیق خدمت یافتم، همانطور که در این ۴۵ سال پس از انقلاب زندگی شخصی نکردم، پس از توفیق خدمت هم بیشتر تلاش خواهم کرد و کارنامه من ضمانت اجرایی این موضوع است. ما باید یخچال های مردم را پر کنیم. بیمه کارگران ساختمانی در مجلس را به شکل بی سابقه در فاصله ۴۵ روزه تصویب کردیم. وی تصریح کرد: ما در دهه ۹۰ که به تعبیر رهبری دهه رکود بود، متوسط ۱ درصد رشد داشتیم. مجلس یازدهم و دولت سیزدهم این ریل را تغییر دادند و ان شاالله بعد از شهادت شهید رئیسی باز هم این مسیر ادامه می یابد. …

ر ضا سپهوند در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به موضوعاتی که باید در اولویت اقتصادی مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم قرار گیرد، گفت: در حوزه اقتصادی مشکلات متعددی همچون تورم افسارگسیخته وجود دارد که ناشی از حجم بالای نقدینگی و نوسانات ارزی است، بنابراین دولت و مجلس باید پیش از هر مسئله ای فکری برای این تورم کنند. نماینده مردم خرم آباد و دوره در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه …

سید جواد حسینی کیا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، با اشاره به تاثیر عملکرد بانک ها در افزایش نقدینگی، گفت: متاسفانه بانک مرکزی تمرکزی روی عملکرد بانک های خصوصی نداشته و این بانک ها متاسفانه در برخی از موارد عملکرد نامطلوبی دارند. نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به دلیل عدم رضایت بانک مرکزی از بانک های خصوصی این بانک ها به سمت بنگاه داری حرکت کرده و …

محور از جمله استقلال اقتصادی بر اساس دلارزدایی از اقتصاد، تکیه به پول ملی و افزایش قدرت پول ملی، جهش تولید با حرکت به سمت تولید محصول محور و دانش بنیان و با ارزش افزوده و حاکمیت مردم سالاری دینی در عرصه اقتصاد را برای تحرک و رشد اقتصادی می دهد.

و در نتیجه اعمال فشار دولت بر بانک ها (ناترازی بانکی) ایجاد شده است و در نهایت اقتصاد ایران را به چنین ورطه هولناکی کشانده است. به عبارت دیگر سهم جهش ارز در تورم نیز با تکیه بر نظریه مقداری پول از محل افزایش نقدینگی و تقاضا برای ارز، جهش ارز نیز رخ می دهد و در واقع حتی شوک های ارزی نیز مولود افزایش حجم نقدینگی (پول بد) در اقتصاد هستند و در واقع حتی اثر شوک ارزی بر افزایش نرخ تورم در …

فاطمه نصیری: یکی از موضوعات مورد مجادله در مناظره انتخاباتی دوشنبه شب، مساله تورم ترکیه و ارتباط آن با نهادهای بین المللی بود. نگاهی به تحولات اقتصادی ترکیه نشان می دهد تا زمانی که سیاستگذاری های این کشور مبتنی بر علم اقتصاد بوده، رشد اقتصادی قابل توجه به همراه تورم پایین را تجربه کرده است. برای مثال رشد اقتصادی سالانه ترکیه از سال۲۰۰۲ تا ۲۰۲۲ به طور متوسط ۵.۴درصد بوده است. با این حال تورم ریشه در سیاست پولی هر کشور دارد و از سوی دیگر عضویت درFATF به دلیل افزایش شفافیت و کاهش ریسک مالی موجب افزایش اعتماد سرمایه گذاران در جریان تجارت می شود. در سال های گذشته رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور با مداخله مستقیم در کار بانک مرکزی این کشور و اختلال در سیاست پولی مورد نظر این نهاد، نرخ بهره را ۱۰.۵درصد کاهش داد و از آنجا که این عمل یک سیاست نامتعارف و برخلاف اصول علم اقتصاد بود، موجب شد تورم در این کشور شعله ور شود. بنابراین رابطه ای میان تورم موجود در ترکیه و عضویت این کشور در نهادهای بین المللی وجود ندارد. سوال مشخص این است که آیا در ۱۶۵کشور دیگر که عضو سازمان تجارت جهانی هستند ی …

رشد ۸درصدی محقق نخواهد شد قاضی زاده هاشمی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در رابطه با سوال مربوط به رشد اقتصادی ۸درصدی در مناظره گفت: برای رشد اقتصادی ۸درصدی نیازمند سرمایه گذاری حدود ۲۵۰میلیارد دلاری هستیم و جدی ترین کاری که باید در داخل انجام دهیم اجرای تام قانون هدفمندسازی یارانه هاست. قاضی زاده هاشمی به این موضوع اشاره نکرد که منبع این اظهارنظر خود کدام پژوهش یا گزارش کارشناسی است. دنیای اقتصاد پیش از این در گزارشی با عنوان هشدار ریزش رشد …

نهادها و انجمن های علمی می توانند به ارتقای سطح مناظره ها، شعارها و وعده های انتخاباتی کمک شایسته ای کنند تا پس از انجام مناظره ها مردم بتوانند انتخاب بهتری داشته باشند. انجمن اقتصاد ایران برای انجام این مسوولیت یک بیانیه علمی در جراید منتشر و برای کاندیداها ارسال کرد که راه حل های کلی در آن گنجانده شده بود و از کاندیداها سوال شده بود که برای دستیابی و تحقق این سیاستگذاری ها با توجه به وضعیت موجود و محدودیت های فوق، چه اقدام مشخصی انجام می دهید و مهم تر چگونه بر سیستم فعلی فائق می آیید و الزامات موردنیاز را تامین می کنید. آنچه در مناظره اقتصادی گذشت، در پاره ای از آن از این راه حل ها صحبت شد و مشاهده شد برخی کاندیداها مسائل را تشخیص داده ، به راه حل های کلی هم واقف شده اند؛ اما هنوز به دیدگاه منسجمی برای اجرای مجموعه خط مشی ها نرسیده اند و اجزای سیاستگذاری ذکرشده آنها در تناقض با همدیگر هستند. فرضا کنترل تورم با همزمانی افزایش حقوق کارمندان به اندازه نرخ تورم به علاوه نرخ رشد اقتصادی غیر ممکن است یا با افزایش یا …

نظام بانکی خواهیم پرداخت. جلوگیری از خلق پول سعید جلیلی بر اصلاح نظام بانکی و جلوگیری از خلق پول بی مورد توسط بانک ها تاکید دارد. او با اشاره به این موضوع می گوید که برخی بانک ها، به خصوص بانک های خصوصی، از جیب مردم پول خلق می کنند و این وضعیت می تواند به عدم توسعه اقتصادی و نابسامانی های دیگر منجر شود. او با تاکید بر اهمیت اصلاح نظام بانکی، برای تأمین رشد اقتصادی، بر اصولی …

. نمونه آن طولانی شدن اتوبان آزادگان و خدمات شهرداری برای منظره شهر است. در مورد اقتصاد هم یک چیز هایی در مورد نقدینگی شنیده و متوجه نیست. او در ادامه عنوان می کند: مهم ترین عامل بی ثابتی در اقتصاد ایران نرخ فزاینده تورم و مهم ترین عامل تورم در ایران حجم فزاینده نقدینگی است. یکی از منابع رشد نقدینگی کسری بودجه دولت است. نتیجه همه این ها کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید و در نهایت کم شدن رفاه …

پذیرفتنی نیست.به واقع تامین مالی بلند مدت باید بر عهده بورس و کوتاه مدت بر عهده بانک ها باشد. نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از سرمایه های خرد مردم به سمت بازارهایی نظیر مسکن، خودرو و زمین سوق داده می شود، ادامه داد: این در حالیست که حرکت نقدینگی به سمت این بازارها، برای اقتصاد کشور ایجاد مشکل می کند. وی با بیان اینکه ما باید به سمت بازار …

…: اگر انضباط مالی داشته نباشیم، این مشکلات شکل می گیرد؛ مردمی سازی یعنی هر ایرانی بتواند نقش آفرینی کند و وقتی یک بانک خصوصی خلق پول می کند که ۶٫۷ درصد تورم کشور را می افزاید، در حالیست که ۵۰ درصد از مردم تسهیلات نگرفته اند. *** بر اساس این گزارش، سوالات مرحله سوم کارشناسان به شرح زیر است: -مصباحی مقدم: یکی از مشکلات جامعه ما تورم مزمن در نرخ بالاست؛ ۶ سال است …

ناکارآمدی است. وی تاکید کرد: بیش از ۱۰ سال است که کشور با تورم های بالا دست و پنجه نرم می کند و شاهدیم سفره مردم و به ویژه محرومان هر روز کوچکتر می شود. نامزد چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: باید به این سمت و سو برویم که فاصله حقوق ثابت و تورم را کاهش دهیم و در این غیر این صورت مشکلات افزایش می یابد. امروز نیازمند حضور رئیس جمهوری هستیم که سختکوش و پرتلاش باشد و شجاعت در …

مدون و دیدگاه کلانی نسبت به آینده اقتصاد کشور ندارند و صرفا به کلی گویی بسنده می کنند. اگر قرار باشد که در دولت چهاردهم برای افزایش نقدینگی و خلق پول چاره اندیشی نشود؛ متاسفانه باید منتظر افزایش نرخ دلار باشیم که به تبع آن مشکلات اقتصادی زنجیره وار ادامه خواهد یافت. در جدول زیر دیدگاه هر یک از نامزدهای انتخاباتی در خصوص اقتصاد ذکر شده است. نام کاندیدا دیدگاه های معیشتی و …

به گزارش زیرنویس، دکتر محمود جامساز ، اقتصاددان در ابتدا با بیان اینکه وضعیت اقتصاد کشور به طور کلی خوب نیست، گفت: اگر بخواهیم اقتصاد را ارزیابی کنیم باید ببینیم عواملی که بر زندگی شهروندان تأثیر گذار است چگونه پیش می رود. علیرغم حفظ امنیت جانی و مالی و صیانت از حقوق فطری و مدنی […]

جهانی قائل هستم. نخست اینکه باید تاکید بر استقلال اقتصادی و ثبات بخشی به اقتصاد کشور بر اساس دلارزدایی از اقتصاد و تکیه بر پول ملی و افزایش قدرت آن کنیم. وی ادامه داد: دوم جهش تولید با حرکت به سمت تولید محصول محور و دانش بنیان و با ارزش افزوده بالا را پیگیری کنیم و نکته سوم حاکمیت مردم سالاری دینی در عرصه اقتصاد را بپذیریم و با تکیه بر مردم و مشارکت آنها کار را پیش ببریم و نکته چهارم …

عامل اول که تمام مانور کاندیداها تنها در بهبود این موضوع بوده، کسری بودجه و بی انضباطی های مالی دولت بوده است که به کرات به آن اشاره شده است و به آن نمی پردازیم. عامل دوم، تورم انتظاری است که به دلیل نبود چشم انداز روشن از آینده کشور ایجاد شده و لازم است برنامه های عملیاتی و نه رویاپردازانه کاندیداها برای بهبود تصویر شرایط آینده کشور مشخص شود تا بتوان این بخش از تورم را کنترل کرد، این در حالی است که تاکنون به این موضوع پرداخته نشده است. عامل سوم، تورم ساختاری ناشی از یک دهه منفی شدن نرخ خالص تشکیل سرمایه در بخش های مولد اقتصاد بوده که این موضوع در بی ثباتی های سیاسی و اقتصادی ریشه داشته و گاه توسط گروه های فشار و همچنین گروه های ذی نفع در تحریم و بی ثباتی ایجاد شده است. عامل چهارم، عملکرد نظام بانکی به خصوص بانک های خصوصی در رشد نقدینگی و تزریق آن به سمت شرکت های ذی نفع خود بوده است که عموما در بخش های غیر مولد بدون اولویت، فعال بوده اند و این موضوع در غیاب نظارت موثر بانک مرکزی محلی برای ت …

شده و از طرف دیگر مشاهده می شود که در این دوره سرعت گردش پول نیز روند صعودی داشته است. طبیعتا اگر این قضیه از سمت مقابل آن نگاه شود به معنی کاهش نسبت نقدینگی به تولید خواهد بود، اما بر اساس توضیحات گفته شده، اساسا ماهیتا قضیه بسیار متفاوت است. نکته دوم اینکه در محاسبه GDP اسمی، افزایش ناشی از تورم و نرخ ارز نیز در نظر گرفته می شود. از سال ۹۷ به بعد به دلیل افزایش میانگین نرخ تورم و رشد نرخ ارز به …

: در مجلس قوانین خوبی برای بازنشستگان تصویب شده است، اما قانون اگر اجرا نشود هیچ اتفاقی نمی افتد، قانون باید اجرا شود. امروز ۴۵ سال از انقلاب اسلامی می گذرد و دیگر مانند اوایل انقلاب نیست که شناخت از افراد نداشته باشیم، حال افراد کارنامه و عملکرد دارند برهمین اساس باید تصمیم صحیح بگیریم. قالیباف گفت: امروز مشکلات اقتصادی داریم، اما به عنوان مطلع از وضعیت کشور می گویم که ظرفیت هایی در …

؟ اقتصاد ما پیش بینی پذیر نیست و تصمیمات خلق الساعه می گیریم قالیباف افزود: اقتصاد ما پیش بینی پذیر نیست و تصمیمات خلق الساعه می گیریم. یک شبه تصمیم می گیریم که عرض ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی باشد. بازار ثانویه هم توجهی نداریم. البته خود نهاد بورس نیز مشکلاتی دارد .فرصت بزرگ ما برای سرمایه گذاری و رشد دقیق قابل پیش بینی بورس است قطعاً در این مسیر حرکت خواهیم کرد.نمی توان گفت مشکل بورس سه …

؟ اقتصاد ما پیش بینی پذیر نیست و تصمیمات خلق الساعه می گیریم قالیباف افزود: اقتصاد ما پیش بینی پذیر نیست و تصمیمات خلق الساعه می گیریم. یک شبه تصمیم می گیریم که عرض ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی باشد. بازار ثانویه هم توجهی نداریم. البته خود نهاد بورس نیز مشکلاتی دارد .فرصت بزرگ ما برای سرمایه گذاری و رشد دقیق قابل پیش بینی بورس است قطعاً در این مسیر حرکت خواهیم کرد.نمی توان گفت مشکل بورس سه …

به گزارش خبرنگار پارلمان رکنا ، ، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در یازدهم تصریح کرد: با سیاست های انقباضی می توان تورم را کنترل و رونق ایجاد کرد ولی سیاست های فعلی دولت کنترل تورمی است که منجر به رکود می شود. به نظرم کاندیداها باید درباره این صحبت می کردندکه چگونه می توانند از تولید حمایت کنند تا رکود فعلی و تورم موجود مهار شود. وی افزود: وقتی تولید توانمند شود، تا حدود زیادی تورم هم …

برویم که ظرفیت های موجود در کشور توسط سرمایه های مردم فعال شود؛ باید شیوه هایی طراحی شود تا مردم بدانند با چه روشی می توانند در تولید و صنعت سهیم شوند. این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با اشاره به ضرورت استفاده حداکثری از معادن، تصریح کرد: در حال حاضر تنها حدود ۴ درصد از پوسته ایران اکتشاف شده است که این موضوع خسران بزرگی است، باید به سمت فعالسازی معادن و پرهیز از دولتی سازی آنها رویم و برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برنامه ریزی کنیم. منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت) …

هم سرمایه گذار و هم عموم مردم بهره ببرند. پزشکیان: مشارکت همه مردم لازمه اجرای برنامه هاست مسعود پزشکیان، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در نخستین مناظره انتخاباتی با دیگر نامزد های انتخاباتی این دوره با موضوع اقتصاد، مهار تورم و رشد تولید در پاسخ به سؤالات نوبت اول اظهار داشت: ما برای هر اقدام، اول یک مشکل اساسی داریم. اگر نتوانیم انسجام داخلی و مشارکت همه جناح …

دارایی و حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی نماینده ادوار مجلس و مشاوران مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عمادالدین صفایی کارشناس اقتصادی حضور داشتند. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه نیاز به آزادسازی اقتصاد از کمند ارز و دلار و تقویت ارزش پول ملی داریم، اظهار داشت: شرایط کشور نیاز به تحول در راستای توسعه عدالت و پیشرفت کشور دارد یعنی پول …

بسته اقتصادی خود ریشه کن می کنیم نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بسته ای که ما در نظر گرفته ایم جامع است و امکان آن را فراهم می کند که اقتصاد کشور را نجات بدهیم. براین اساس قاچاق را ریشه کن و مردم را در اقتصاد شریک می کنیم؛ اساس کشور به سمت صرفه جویی و از سمت سوخت فسیلی به سمت سوخت پاک و برقی می بریم. زاکانی ادامه داد: یک واحد حوزه برقی کسی مصرف کند با سوخت فسیلی …

تاثیر نمی گیرند، عنوان کرد: بازار طلا ۱۴ تریلیون دلار و بازار رمز ارزها ۲/۵ تریلیون دلار است. در ۶ ماه آینده افزایش رشد قیمت در بازار کالاهای سرمایه ای مثل طلا و رمز ارزها خواهد بود. وقتی پول از بانک بیرون می آید به دست صاحبان سرمایه می افتد و به سمت کالاهای کم کشش تاثیر می گذرد. این کارشناس اقتصادی توضیح داد: پنج بازار مستقل در کشور داریم. بازار کالاهای بادوام، بازار طلا، بازار بورس …

که از طریق آن می توان مشکلات را حل کرد، اما این ظرفیت ها در حال هدر رفتن است. وی تاکید کرد: باید کسی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود که دنبال بهانه جویی نرود؛ زیرا امروز مشکلاتی در تمام اقشار مختلف مردم وجود دارد که بخش عمده آن از ناکارآمدی می آید. نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: زمانی که در مجلس بودم به نمایندگان تاکید داشتم که وقتی بودجه ای را تصویب می کنید آن بودجه …

منبع خبر «» است و اخبار فوتبال در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 127112 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09226987277  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار فوتبال مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :