تاریخ: ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۱
1

توضیحات ایسپا درباره روند برگزاری نظرسنجی در انتخابات ریاست جمهوری

استصوابی شورای نگهبان و نبود نامزد مورد اعتماد مردم، سطح انتخابات از نظر رقابت و مشارکت پایین آمد. وی افرود: در سال ۱۳۹۸میران مشارکت به زیر ۵۰ درصد رسید سپس به ۴۰ درصد و هم اینک در دور اول چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به ۳۹ درصد رسید یعنی با این نحوه عمل در چند […]

استصوابی شورای نگهبان و نبود نامزد مورد اعتماد مردم، سطح انتخابات از نظر رقابت و مشارکت پایین آمد. وی افرود: در سال ۱۳۹۸میران مشارکت به زیر ۵۰ درصد رسید سپس به ۴۰ درصد و هم اینک در دور اول چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به ۳۹ درصد رسید یعنی با این نحوه عمل در چند سال گذشته سطح مشارکت مردم روز به روز کاهش یافته است. رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران گفت: مهمترین پیام مسعود پزشکیان برای مردم این است که با حضور حداکثری در پای صندوق رای نگذارید حداقلی ها دولت را در دست بگیرند. ادامه دارد… …

مورد بررسی قرار گرفته و تلاش شده تا در هر دوره زمانی به مهم ترین وقایعی که در آن زمان اتفاق افتاده اشاره شود. قضاوت اقتصادی دهه ۹۰؛ منصفانه و غیرمنصفانه فرکانس رخ دادن اتفاقات نامطلوب در اقتصاد ایران طی سال های اخیر افزایش یافته و همین سبب شده تا جامعه به لحاظ روانی نسبت به تغییرات ناگهانی و فشارهای اقتصادی حساسیت کمتری از خود نشان دهد؛ به عبارت دیگر، به نظر می رسد در سال های …

موضوع تورم همواره از موضوعات داغ دوره های انتخاباتی کشور بوده و نامزدهای انتخابات از آن به عنوان شاخصی برای نشان دادن وضعیت اقتصادی مردم در دوره های پیشین و یا اقدامات خود برای بهتر شدن آن در صورت رئیس جمهور شدن استفاده می کنند. به عنوان مثال حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم و دوازدهم، اعلام کرده بود که برنامه ۱۰۰ روزه برای حل مشکلات اقتصادی مردم دارد و در جایی عنوان کرد که در دو ماه اول …

کوروش احمدی در یادداشتی می نویسد: شک نیست که پیروزی آقای جلیلی در روز جمعه اعلام خطر دیگری به جامعه داخلی و بین المللی خواهد بود. پیش فرض این پیروزی با پشتوانه حدود ۲۰ درصد مردم، تشدید تحریم ها و تشدید سوءمدیریت مزمن به عنوان دلایل اصلی مشکلات اقتصادی و معیشتی خواهد بود. نخست، واکنش هیجانی را در بازار ارز و طلا خواهیم دید. فرار سرمایه و فرار نخبگان تشدید خواهد شد و در نتیجه روند نرخ …

در نظر گرفته می شود. در واقع، مراکز نظرسنجی با متغیرهای تعدیل کننده تلاش می کنند که نتایج نمونه را به نتایج جامعه شبیه کنند. بنابراین تعدد افرادی که از کنار پرسش ها عبور می کنند و یا پاسخ شفافی نمی دهند، نمی تواند دلیل خطای نظرسنجی ها در پیش بینی دقیق مشارکت باشد؛ کما اینکه در انتخابات مجلس در اسفند سال گذشته که میزان مشارکت به پیش بینی مراکز نظرسنجی نزدیک بود، درصدی از افراد با پرسشگران همکاری …

، در دو شکل متفاوت باشد. فارغ از این که مردم در دور دوم انتخابات پیش رو به چه کسی رای بدهند، اما به نظر می رسد از دو زاویه کلان و خرد، مردم ایران دچار تحول اساسی شده اند. تحولی که می توان در نسبت به تحول خرداد ۱۳۷۶، از یک تحول کیفی یاد کرد. اما تحول کیفی چیست؟ آیا می توان از تفاوت میزان آراء ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ به یک تحول اساسی در شیوه نگاه ایرانیان به زندگی و صحنه سیاسی کشور پی برد؟ انسان …

تحلیل هایی حاکی از یک دست بودن این جمعیت قابل توجه، هم درست نیست و هم با روح جامعه شناسی سازگار نخواهد بود. از جمله اینکه تقریبا در کلیه انتخابات پس از انقلاب اسلامی، ۳۰ درصد از مردم شرکت نمی کردند. در دوره نخست انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری نیز ۳۰ درصد به آن اضافه شده است؛ لذا با جمع جبری این دو گروه با یکدیگر نمیتوان به هرتحلیل دست زد. صدالبته همچنان باید در ذهن داشت که ۶۰ درصد جامعه …

به گزارش می متالز، علی قاسمی: چندی پیش، نسبت P/E سهام شرکت های بورس تهران به حوالی ۶.۵ واحد رسید. این میزان، از پاییز ۱۴۰۱ و بعد از ریزش های شاخص بورس، بی سابقه بود. اما دو تفاوت قابل توجه در آن دوره و مقطع زمانی فعلی وجود دارد. اول آنکه در آبان ۱۴۰۱، نرخ بهره بسیار پایین تر بود. دوم آنکه ریسک های سیاسی و اقتصادی در ایران، نسبت به پاییز دوسال قبل، متفاوت است. از آن رو نمی توان P/E 6.5 واحدی فعلی …

برگزاری کمپین و پیشبرد آن عملاً در حوزه های مردم شناسی و علوم انسانی تعریف می شود اگر چه راه افتادن و شکل گیری آن نیاز به منابع مالی دارد که گروه های اقتصادی پشت صحنه سیاست در کنار گروه ها و جریان ها و احزاب می ایستند، هر چند در کشورهایی که امر سیاسی مردم محور سابقه ای طولانی دارد سازوکار شفاف مالی یکی از بخش های مهم کمپین است، در کشورهایی که توسعه سیاسی قوام یافته است، اعضای حزب که عموماً از مردم عادی هستند باید …

به گزارش ایسنا، علیرضا نادری، کارشناس فرهنگ و ارتباطات در یادداشتی در روزنامه ایران با این عنوان نوشت: در سال های اخیر جامعه ایران به طور متعدد در معرض رویدادهای سیاسی و فرهنگی قرار داشته و پس از هر رویداد با موجی از تحلیل های جامعه شناختی مختلف مواجه شده است. آخرین رویداد، انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ و ثبت مشارکت ۴۰ درصدی مردم در این انتخابات بود. شوک ثبت پایین ترین نرخ مشارکت، جامعه نخبگان را بر …

ابتدا تمرکز بر اقتصاد نفت و انرژی در منطقه است؛ دوم تمرکز تجارت و خدمات تجاری در منطقه؛ سپس توسعه اقتصاد دیجیتال و برخط و مساله نهایی و اساسی، توسعه جدی و دانش بنیان تولید غذا از مسیر تکنولوژی های نوین مبتنی بر توسعه پایدار و صیانت از محیط زیست است. آنچه اساسا نمی توان نادیده گرفت، این است که زنجیره فعالیت های همه بخش های اساسی این حوزه های اقتصادی و دانشی، در سراسر جهان گسترش یافته است و هر کشوری که بخواهد در افق های ۲۰۳۰ و ۲۰۵۰ صاحب جایگاه عزتمند و مستقل و رقابت محور اقتصادی و رفاهی باشد، باید در این زنجیره های گسترده تول …

فرض و حق می دانیم که در لبیک به ندای رهبر عزیزمان همچون گذشته، علاوه بر دعوت همه هم سنگران قرآنی به حضور آگاهانه، حماسی و پرشور در عرصه بزرگ و سرنوشت ساز انتخابات پیشِ رو، مجاهدانه و بی دریغ، در متن فعالیت هایمان تواصی به حق کرده و با استناد به رهنمودهای قرآن و اهل بیت ( ع) و با تبیین دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، رافع ابهام در بین اقشار جامعه باشیم. وی یادآور شد: شرکت در …

ایشان تا الان در چند دوره در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده، یا انصراف داده، یا تا مرحله نهایی بوده است. در دوره گذشته نیز از ابتدا حضور نداشته و به نفع مرحوم آقای رئیسی اعلام کردند که حضور پیدا نمی کنند. بنابراین برای آقای قالیباف این موضوع امر جدیدی نیست و الان هم سمت سیاسی بالایی دارد و رئیس یکی از قوای سه گانه کشور است و قطعاً هم در مجلس، رئیس مجلس باقی خواهد ماند و کسی هم که رئیس …

مربوط به ماهیت دینی انقلاب سال ۵۷ و آمیختگی زندگی روزمره اجتماعی به نمادهای دینی در ایران است. نمادهای دینی بخش مهمی از نمادهای فرهنگی جامعه ایرانی را به تسخیر خود درآورده و از اینرو حضور این نمادها در عرصه های سیاسی و تبلیغات سیاسی نیز دور از ذهن نیست. روند استفاده از نمادهای دینی در مبارزات انتخاباتی پس از انقلاب در دوره های مختلف و وابسته به عوامل زمینه ای و حضور گروه های سیاسی در رقابت …

بیان کرد: در انتخابات مجلس گذشته و ریاست جمهوری امسال، عدم رقابت به عنوان دلیل کاهش مشارکت عنوان می شد، اما با وجود تأیید صلاحیت های این دوره، شاهد سردی حضور مردم هستیم. این بی تفاوتی ناشی از رفتارهای گذشته دولت ها در چهار سال اخیر است. وی افزود: مردم زمانی برای رأی دادن مراجعه خواهند کرد که بدانند این رأی تأثیری بر رفتار و کنش های دولت خواهد داشت. علاوه بر این، ارائه برنامه عملی برای …

اعلام کرد: برخلاف اظهارنظر یکی از کاندیدا های انتخابات ریاست جمهوری، در این دولت، هیچ دانشجویی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز به هیچ دلیلی اخراج نشده است. در اطلاعیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمده است: تعداد اندکی از دانشجویان به علت ادامه تخلفات متعدد و رفتار های خلاف مقررات، بعد از چندبار بخشش و عفو، توسط شورای انضباطی یک الی چهار نیم سال معلق شده اند. در این اطلاعیه تصریح شده …

رواج یافت و با کمترین نرخ مشارکت ( ۴۰ درصد) در انتخابات ریاست جمهوری تیر ۱۴۰۳ به اوج رسید. نکته اول اینکه نظریه قهر و تحریم پیش از جنبش مهسا در سال ۱۴۰۱ پدید آمد و حوادث مربوط به گشت ارشاد و حجاب به تعمیق فاصله و قهر کمک کرد. نکته دوم این است که مشارکت جبهه إصلاحات و حضور نماینده آنها ( مسعود پزشکیان) در انتخابات ریاست جمهوری نرخ مشارکت را حتی به سطح انتخابات ۱۴۰۰ افزایش نداد. حامیان …

صمت
۱۴۰۳/۰۴/۱۳ – ۰۶:۵۱

دلار به ۳۸.۳۱ میلیارد دلار افزایش یافته، اما در همین مدت رشد صادرات کشور با کاهش قابل توجهی مواجه بوده و از متوسط رشد ۲۳.۱۸ درصدی در دهه ۱۳۸۰ به رشد ۳.۷۳ درصدی در دهه ۱۳۹۰ کاهش یافته است. درباره واردات نیز نرخ رشد از ۱۵.۵۱ درصد در دوره اول به منفی ۳.۲۵ درصد در دوره دوم کاهش یافته است. پس از بررسی آمار تجارت پیش از تحریم و پس از تحریم به نظرات مسعود پزشکیان، نامزد چهاردهمین انتخابات …

سید محمد رضا خوشرو مدیر شبکه نسیم در گفت وگو با خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا ، با اشاره به تفاوت نظرسنجی های انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اظهار داشت: نظرسنجی ها در ایران، متاثر از متغیرهای متعددی است که از تحلیل های درست از واقعیت های نظرات مردمی، دیدگاه ها و رفتارهای مردم به دست می آید. وی افزود: آخرین مرحله بینش و نگرش افراد، در کُنش آنان متبلور می شود و این …

…> وی گفت: دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با هر نتیجه ای باید سبب انسجام ملی و پیوند عاطفی و ایمانی آحاد مردم ایران اسلامی بشود و مقدمه آن رعایت انصاف در تبلیغات و رقابت و هواداری است. شفیعی دبیر ستاد انتخابات گیلان گفت: روشهای متفاوت برای اداره جامعه طبیعی و تضارب آراء سطح بینش عمومی جامعه را در این انتخابات چند پله بالاتر برده است و باید از این ظرفیت آگاهی برای کسب تجربه از حوادث و فتنه انگیزی دشمنان این ملت استفاده کنیم تا طمع آنان خنثی گردد. …

دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری که در سال ۱۳۹۸ یکی از موافقان طرح افزایش قیمت بنزین بود پس از تغییر نرخ این محصول اعلام کرده بود که قیمت قبلی بنزین زمینه ساز قاچاق در کشور است و با این عمل می توان یارانه بنزین را به قشر ضعیف جامعه بخشید. جلیلی که از سال ۱۳۹۶ پایه گذار طرح وان بوده اکنون در نظر دارد برای توزیع عادلانه انرژی این طرح را در کشور اجرایی کند. او معتقد است با پی …

برای تشویق خانواده ها به داشتن فرزند در نظر گرفته شده اما اینکه بندهای مختلف این قانون چه میزان به افزایش نرخ رشد جمعیت کمک کند، موضوع دیگری است. واقعیت این است که در طول ۷۰ سال گذشته نرخ باروری در جهان و به ویژه در ایران به نصف کاهش یافته و اگر در سال ۱۳۵۷ هر زن هفت فرزند داشت، اما این آمار در سال ۱۴۰۰ به ۱.۶۱ فرزند رسیده است. هرگاه در جامعه ای حداقل ۷۰ درصد از جمعیت آن در …

محوریت موضوعات فرهنگی و دیپلماسی نیز به سفره مردم و معیشت قشر کم تر برخوردار گره خورد. علاوه بر این بسیاری از تحلیل گران سیاسی و جامعه شناسان یکی از علل عمده عدم مشارکت ۶۰ درصدی جامعه ایرانی را در انتخابات ۸ تیر ۱۴۰۳ نارضایتی از شرایط اقتصادی می دانند. این نارضایتی از هم اکنون زنگ خطر کاهش نرخ مشارکت انتخابات آتی را به صدا درآورده است و کاندیداهای ریاست جمهوری نیز در فرصتی که تاکنون …

صمت
۱۴۰۳/۰۴/۱۳ – ۰۷:۰۱

سرمایه در گفت وگو با صمت اظهار کرد: در حال حاضر رقابت انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری میان ۲ طیف کاملا متفاوت جریان دارد. انتخاب هرکدام از ۲ نامزد کنونی، تفاوت معناداری خواهد داشت و انتظار می رود مسیر اقتصاد ایران را متمایز کند. وی افزود: چنانچه پس از انتخابات پیش رو شاهد تغییر ریل در سیاست های کلان اقتصادی کشور و همچنین استراتژی حاکم بر روابط بین الملل نباشیم و به بیان دیگر با همان دست فرمان …

صمت
۱۴۰۳/۰۴/۱۳ – ۰۷:۱۶

نخواهند پرداخت. در نتیجه به نوعی با ۲۰ درصد اقتصاد طرف هستیم که از قضا حساب وکتاب روشنی دارند و به احتمال فراوان تا امروز هم مالیات های خود را پرداخته اند. به طور طبیعی از این بخش نمی توان همه نیازهای درآمدی دولت را تامین کرد؛ پس فشارهای بی ضابطه ای می آورند. حتی اخیرا شنیدم که دنبال این هستند تا اگر فردی به یک نفر در زمینه یک واحد مسکونی یا ملک وکالت داد هم مشمول پرداخت مالیات شود. در واقع یک نوع …

در حال حاضر شاهد رسیدن به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری هستیم تا نهمین رییس جمهور عملا بتواند چهار سال آتی مسائل اجرایی کشور را به دست بگیرد. رییس جمهوری که می تواند عملا ادامه دولت سیزدهم باشد یا برعکس ادامه دهنده دولت دوازدهم (به دلیل باقی ماندن دو نامزد از سمت مختلف سیاسی) باشد و مورد مهمی است، زیرا می تواند در بسیاری از موارد خصوصا اقتصاد و سیاست خارجه که جزو یکی از مسائل مهم و اصلی به شمار می رود کاملا متفاوت و مخالف باشند. …

روزنو : چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، روز جمعه هشتم تیر با کاهش مشارکت انتخاباتی در کل کشور به حدود ۴۰ درصد همراه بود. اما در همین شرایط در برخی استان ها مشارکتی بیش از میانگین کشوری و حتی حدود ۵۰ و ۶۰ درصد رقم خورد. این گزارش نگاهی دارد به شرایط اقتصادی در پنج استانی که بیشترین مشارکت انتخاباتی را در مرحله نخست داشتند. به گزارش تجارت نیوز، با اعلام نتایج انتخابات …

…. نگرانی آن ها بیهوده نبود؛ سید محمد خاتمی با اکثریت آرا در انتخابات پیروز شد و مردم به افراطیون نه گفتند. پیروزی خاتمی به اندازه ای برای راست گرایان گران تمام شد که حتی عده ای از آن ها پس از انتخابات نزد رهبری رفتند و خواستار ابطال انتخابات شدند. بیست میلیون نفر از حدود سی میلیون شرکت کننده به خاتمی رای داده بودند و جامعه خواستار تغییر بود. آرای خاتمی حدود دو برابر منتخب دوره پیش بود …

کنار می رود، سعی می کند کابینه خود را حفظ کند و برنامه های خود ر ا به روز کند. حالا آقای جلیلی اسم این کار را گذاشته دولت سایه. اصلا مگر آقای جلیلی قبلا در دولتی حضور داشته است؟ با وجود همه تلاش ها، نرخ مشارکت مردم در دور اول چندان بالا نبود و ۶۰ درصد مردم رای ندادن را ترجیح دادند. فکر می کنید این مناظره ها می تواند قهر بخشی از رای دهندگان را تبدیل به آشتی کند؟ یک نگرانی مهم این است که …

یک تحلیلگر سیاسی اصولگرا گفت: قطعاً توصیه ام به کسانی که از صندوق رأی فاصله گرفته اند این است که اگر نه فقط احترام رقیب فکری خودتان، بلکه احترام نخبگان جریان خودتان را می خواهید حتماً پای صندوق رأی بیایید. یعنی با جریان سیاسی کشور حرکت کنید. مشروح گفت و گوی جماران با عباس سلیمی نمین در پی می آید: ارزیابی شما از میزان مشارکت چیست و برای افزایش مشارکت چه راهکارهایی پیشنهاد می کنید؟ قطعاً دور دوم به دلائل مختلف، میزان مشارکت افزایش پیدا می کند. فضاسازی مو …

منبع خبر «» است و اخبار فوتبال در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 128545 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09226987277  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار فوتبال مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :