تاریخ: ۰۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۹
4

نظارت استصوابی بلای جان اصلاح‌طلبان/ مجلسِ بی یال و دم اشکم با قانون جدید انتخابات

به گزارش خبرآنلاین از پایگاه اطلاع رسانی حزب اتحاد ملت ایران اسلام، آذر منصوری، دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت: اولین هدف اصلاح‌طلبان از شرکت در ادوار انتخابات، احیا لوازم جمهوریتی بود که دال اصلی گفتمان امام خمینی در نوفل لوشاتو شکل گرفت. اما از انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ شاهد آن هستیم که نظارت استصوابی آنچنان […]



به گزارش خبرآنلاین از پایگاه اطلاع رسانی حزب اتحاد ملت ایران اسلام، آذر منصوری، دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت: اولین هدف اصلاح‌طلبان از شرکت در ادوار انتخابات، احیا لوازم جمهوریتی بود که دال اصلی گفتمان امام خمینی در نوفل لوشاتو شکل گرفت. اما از انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ شاهد آن هستیم که نظارت استصوابی آنچنان دایره انتخاب مردم را تنگ کرده که پایگاه رای اصلاح‌طلبان که تا پیش از این با فراخوان این جریان در صحنه حضور پیدا می کردند، نسبتی بین رای خود و نهادهای انتخابی و صندوق رأی نمی‌بینند.
آذر منصوری در دیدار با دبیرکل و اعضای شورای مرکزی جامعه زنان انقلاب اسلامی افزود: این مسئله، بیش و پیش از آنکه برای اصلاح‌طلبان ناخوشایند باشد، باید آن را هشداری به حاکمیت تلقی کرد که تلاشی برای تامین لوازم مشروعیت سیاسی خود به خرج نداده و گویی رای اکثریت جامعه مبنایی برای مشروعیت سیاسی قلمداد نمی‌شود. این رویکرد و نگاه نسبت به مهم‌ترین عرصه دخالت مردم در سرنوشت خود می‌تواند برای امروز و آینده ایران خطرناک باشد.
وی افزود: در حالیکه در انتخابات آزاد و عادلانه، همه شهروندان از حق انتخاب شدن و انتخاب کردن برابر برخوردار بوده و مسئولیت خوب و بد نهادهای انتخابی هم به پای افراد، احزاب و جریان‌های سیاسی نوشته می‌شود، متاسفانه در عالم واقعیت با شرایط دیگری مواجه هستیم. در این وضعیت به عنوان نمونه، اساسا مجلس در رأس هیچ اموری نبوده و غیر از تلاش برای حفظ یکدستی موجود، اختیارات مهم خانه ملت را به نهادهای غیر انتخاباتی موازی واگذار کرده است.
این فعال سیاسی تصریح کرد: ما فراموش نکردیم که به چه دلایلی مجلس دهم از تصویب قانون انتخابات-که می‌توانست صندوق رأی را به صاحبان اصلی آن یعنی مردم برگرداند- ناتوان ماند. ما توصیه‌ای برای ثبت نام در انتخابات نداشتیم، چرا که با این روند حذفی نمی‌توانیم تضمینی برای عملکرد کاندیداهای نیابتی در مجلس داشته باشیم. یکی از دلایل اصلی این امر، همان نظارت استصوابی است که با قانون جدید انتخابات، دامنه اختیارت نهاد ناظر را تا حدی افزایش داده که از انتخابات و صندوق رأی و خانه ملت چیزی جز شیر بی یال و دم اشکم باقی نمی‌ماند.
منصوری گفت: همه تلاش ما این است که تصمیمات مجمع عمومی در جبهه اصلاحات به دموکراتیک‌ترین شکل ممکن اتخاد شود و از همین رو نیز بنا داریم تا نظامنامه اداره جلسات را با تقویت این رویکرد اصلاح کنیم. موضوع دوپاره شدن جبهه اصلاحات در خصوص ماجرای پیش‌ثبت‌نام انتخابات مجلس نیز لاف گزافی است که رسانه‌های مخالف مطرح می‌کنند. در حالیکه غالب تصمیمات جبهه به ویژه تصمیمی که در مرحله پیش ثبت نام گرفته شد، رأی قاطبه مجمع عمومی را به همراه داشت. در همان جلسه پیشنهاداتی مانند؛ اعلام فراخوان عمومی برای ثبت نام و یا آزاد گذاشتن احزاب برای تصمیم‌گیری به اندازه انگشتان دست هم رأی نیاورد و بر همین اساس نمی‌توانیم در یک تشکیلات جمعی در تصمیم گیری‌ها قائل به رأی اکثریت نباشیم.
وی خاطر نشان کرد: در تشکیلات جمعی، رای اکثریت به معنی نادیده گرفتن نظر اقلیت نبوده و به همین دلیل ما اصرار بر گفتگوهای بیشتر در جبهه اصلاحات برای اجماع صد در صدی در انتخابات پیش رو داریم.بیشتر بخوانید:

پس لرزه های اظهارات جنجالی بادامچیان علیه مهسا امینی /گاهی سکوت بهتر است…
۲۷۲۲۰

منبع خبر «» است و اخبار فوتبال در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 38781 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09226987277  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار فوتبال مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید