تاریخ: ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۹

چتری به مساحت آرژانتین به فضا پرتاب می‌شود!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این ایده غیرمعمول از سوی محققان اسرائیلی مطرح شده که معتقدند ایجاد سایه‌ای به مساحت تقریبی ۲.۵ میلیون کیلومتر مربع می‌تواند دمای زمین را در عرض دو سال ۲.۷ درجه فارنهایت (۱۶.۲- درجه سانتیگراد) کاهش دهد. براساس گزارش روزیاتو، تیم محققین «موسسه فناوری تخنیون اسرائیل» برای اجرای نمونه اولیه ۹ متر […]



به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این ایده غیرمعمول از سوی محققان اسرائیلی مطرح شده که معتقدند ایجاد سایه‌ای به مساحت تقریبی ۲.۵ میلیون کیلومتر مربع می‌تواند دمای زمین را در عرض دو سال ۲.۷ درجه فارنهایت (۱۶.۲- درجه سانتیگراد) کاهش دهد.

براساس گزارش روزیاتو، تیم محققین «موسسه فناوری تخنیون اسرائیل» برای اجرای نمونه اولیه ۹ متر مربعی که تا سال ۲۰۲۷ قابل دستیابی است به دنبال ۲۰ میلیون دلار بودجه هستند.
این «بادبان» در فاصله بیش از ۱۴ میلیون کیلومتری زمین قرار می‌گیرد و با باز و بسته کردن لایه سایه‌انداز در فضا حرکت می‌کند.

درحالی‌که محققان در حال پیشبرد این طرح هستند، منتقدان معتقدند هزینه این «مگاسازه» به‌طرز وحشتناکی بالا خواهد بود و به تریلیون‌ها دلار خواهد رسید.
اَوی لوب، فیزیکدان هاروارد در مورد این پروژه می‌گوید: «برپایی هر یک از این «مگاسازه‌ها» در فضا بسیار پرهزینه است و نیاز به یک همکاری بزرگ بین‌المللی از طریق تخصیص مجدد بودجه از بودجه‌های نظامی به اهداف صلح‌آمیز دارد.»
منتقدان معتقدند تریلیون‌ها دلار مورد نیاز برای ساخت این آفتابگیرها را می‌توان برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در زمین و حذف دی‌اکسیدکربن از جو هزینه کرد.
علاوه بر هزینه‌ سرسام‌آور، طوفان‌های خورشیدی و سیارک‌ها نیز ممکن است به این پوشش مسدودکننده آسیب برسانند و به گرم‌ شدن ناگهانی و سریع با پیامدهای فاجعه‌بار منجر شوند.

کم‌نور یا مسدود کردن خورشید برای خنک کردن زمین پروژه‌ای است که بسیاری از دانشمندان به آن پرداخته‌اند. و درحالی‌که تاکنون هیچ‌یک از طرح‌های پیشنهادی به‌طور کامل به بلوغ نرسیده‌، تیم اسرائیلی انتظار دارد تا سه سال آینده به یک نمونه اولیه دست یابد.
این پروژه که زمین خنک (Cool Earth) نام دارد به یک سایه ۲.۵ میلیون کیلومتری نیاز دارد، اما به دلیل اندازه فوق‌العاده بزرگی که مد نظر است، این تیم اعلام کرد که نیازمند ایجاد مجموعه‌ای از سایه‌های کوچکتر است.

این «چتر» متشکل از بادبان‌های خورشیدی سبُکی است که بر یک سازه که با انرژی خورشیدی کار می‌کند نصب شده‌اند.
تیم محققان جزئیاتی در مورد موادی که قرار است برای ساخت این ابتکار مورد استفاده قرار گیرند به اشتراک نگذاشته است.

به نظر می‌رسد که سایه عظیم انعطاف‌پذیر باشد و به دانشمندان اجازه می‌دهد تا آن را داخل یک سازه جا بزنند و آن را به اولین نقطه لاگرانژی (L1) برسانند.
L1 موقعیتی در فضاست که در آن نیروهای گرانشی یک سیستم دو-جسمی مانند خورشید و زمین، مناطق بهینه جذب و دفع ایجاد می‌کنند.
به گفته این تیم، این موقعیت باعث ایجاد سایه‌ای دائمی بر روی بخش عظیمی از سیاره ما می‌شود.
۲۲۷۲۲۷

منبع خبر «» است و اخبار فوتبال در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 111996 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09226987277  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار فوتبال مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.